Tips voor een snel eiwitrijk ontbijt

Onderzoek heeft aangetoond dat een proteïnerijk ontbijt je lichaam een hormoon doet aanmaken die ervoor zorgt dat je hongergevoel voor lange tijd gestild is. Handig, gemakkelijk wat kilootjes kwijt wilt raken door minder te eten. Hier zijn en aantal tips om de dag te beginnen met een heerlijk eiwitrijk ontbijtje!

1. Cornflakes en melk

Sommige cornflakes zitten vol met eiwitten, andere cornflakes juist weer niet. Check daarom goed de verpakking om erachter te komen of de cornflakes die je eet voldoende eiwitten en vezels bevatten. Een goede kwaliteit cornflakes heeft ongeveer 7 gram proteïnen en vezels per kommetje. Wil je een echte eiwitboost in de ochtend? Dan kun je naast je cornflakes ook nog snacken op wat zonnebloempitten. Deze zitten ook vol met eiwitten.

2. Geen boter, maar pindakaas

Vervang eens boter op je boterham door pindakaas of amandelboter. Dit geeft je zo’n 8 gram meer eiwitten per boterhammetje. Pas wel op veel van dit soort producten hebben ook een grote hoeveelheid aan suiker.

3. Griekse yoghurt

Vervang de magere yoghurt door de Griekse variant en pak 6 gram meer eiwitten mee per kommetje. Je kan je ontbijt nog gezonder maken door vezelrijke blauwe bessen toe te voegen voor een natuurlijk en gezond zoetje en vezel- en eiwitrijke cruesli.

4. Havermout

Probeer eens havermout aan te maken met wat melk en voeg walnoten en appel toe. Voeg als smaakmaker ook nog een beetje honing en kaneel toe. Dit levert je ongeveer 8 gram proteïnen op per kommetje en helpt je je vol te voelen tot aan de lunch.

5. Muffins

Rijkgevulde muffins met chocola vullen ook, maar die maarliefst 300 tot 500 caloriën, vet, suiker en zout met zich mee. Probeer daarom een muffin te maken met banaan en havermout. Om deze nog extra eiwitrijk te maken kun je het serveren met wat pindakaas en een glas vetvrije melk.

6. Bananenontbijtje

Bananen zijn een snelle en draagbare proteïnenbom en deze kunnen je zelfs nog meer van dienst zijn in combinatie met hüttenkäse en wat walnoten. Dit levert je een ontbijtje op met maar liefst 28 gram eiwitten!

Lees voor meer informatie over ontbijten met proteïnen het volgende artikel.

 

, , , , , , ,