Afvallen met een proteïnerijk ontbijt

Er wordt vaak gezegd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is en dit klopt ook. Het ontbijt zorgt voor een boost van de energie en brengt de stofwisseling op gang. Hoewel het eten van het ontbijt belangrijk is, wordt het door veel Nederlanders overgeslagen of wordt er maar heel licht ontbeten. De manier waarop de Engelsen ontbijten, vinden we vaak maar vies. Het eten is zwaar en vet! Na een recent onderzoek is echter gebleken dat het eten van een zwaar proteïnerijk dieet een hele positieve bijwerking kan hebben.

Een belangrijk voordeel van een proteïnerijk dieet is dat het kan bijdragen in het verliezen van gewicht. Dit klinkt misschien raar, maar onderzoek heeft aangetoond dat het wel degelijk effect heeft. Een proteïnerijk dieet kan bijdragen aan het voor lange tijd stillen van een hongergevoel, zodat u niet de neiging krijgt om naar allerlei foute snacks te pakken als u het ontbijt weer eens heeft overgeslagen.

Het onderzoek heeft aangetoond dat proteïnen ervoor zorgen dat bepaalde signalen vanaf het brein worden gedempt. Deze signalen geven een hongergevoel aan waardoor men snel geneigd is een snelle snack te nemen om dit gevoel even te stillen. Deze snacks tussen de maaltijden door zijn echter vaak vet en bevatten veel suiker. Het eten van proteïnen kan op die manier langer het hongergevoel weg houden, zodat het makkelijker wordt om van deze ongezonde snacks af te blijven. Dat Engelse ontbijt is toch zo gek nog niet…

, ,