Afslanken met eiwit(poeder)

Het eiwit-dieet wordt steeds meer gezien als een snelle en effectieve manier om af te vallen. In tegenstelling tot andere diëten, concentreert het eiwit-dieet zich niet op het verminderen van koolhydraten in het dieet en niet zo zeer op het verminderen van vet. Hier voor u de voordelen van een eiwit-dieet op een rijtje en de zaken waar u bij het volgen van een eiwit-dieet op moet letten.

Een vermindering van koolhydraten in het lichaam leidt ertoe dat het lichaam overgaat op een andere energiebron in het lichaam: het lichaamsvet. Op deze manier kan het volgen van een streng eiwit-dieet ervoor zorgen dat er in korte tijd veel vet wordt verbrand en er dus sprake is van snel en efficiënt gewichtsverlies.
Een ander voordeel van het eiwit-dieet is dat het geen verlies van spiermassa tot gevolg heeft zoals bij andere diëten. Eiwitten zijn verantwoordelijk voor de opbouw van spieren in het lichaam. Het tot u nemen van veel eiwitten, zorgt dus voor afvallen met behoud van de spieren.
Een laatste voordeel die absoluut genoemd moet worden, is het feit dat je bij een eiwit-dieet kan afvallen zonder last te hebben van dat vreselijke hongergevoel. Eiwitten worden maar langzaam door het lichaam verbrand. Dit heeft tot gevolg dat eiwitten zich lang in de maag bevinden en het hongergevoel dus veel langer wegblijft.

Voor u start met een eiwit-dieet moet u met een aantal dingen rekening houden: kanttekeningen bij een eiwit-dieet.