Zelf eiwitrepen maken

Het uitzoeken van een eiwitreep die bestaat uit precies de goeie consistentie is een lastige taak. Hoewel het assortiment steeds door winkels wordt uitgebreid, zal het nog vaak voorkomen dat iemand een reep uit de schappen pakt, zucht en het weer terugzet om vervolgens eindeloos te blijven zoeken naar de reep die precies voldoet aan de wensen. Gelukkig is dit probleem snel verholpen als u zelf degene bent die de reep samenstelt. Deze kunnen niet alleen aan uw specifieke smaak voldoen, maar zijn veelal ook gezonder en goedkoper!

Het klinkt misschien als een hele opgave, maar het maken van een eigen eiwitreep is makkelijk en leuk om te doen. Lees deze stappen door voor het maken van een op maat gemaakte eiwitreep.

Stap 1
Mix uw favoriete eiwitpoeder met bloem en kies hierbij een bloem dat zonder problemen onafgebakken opgegeten kan worden. Goede keuzes hiervoor zijn bloemsoorten als amandelbloem en havermout.

Stap 2
Bind het mengsel met melk. Varieer hierbij bij de soort melk zoals kokosnootmelk, melk van de koe of amandelmelk. Het mengsel moet nu een soort deeg worden. Uw uiteindelijke doel is het creëren van een deeg dat zo dik is dat u er repen van kunt vormen.

Stap 3
Maak van uw deeg repen. Als uw deeg niet goed gevormd kan worden, voeg dan meer bloem toe tot het deeg de juist consistentie heeft. Het deeg moet hiervoor droog genoeg zijn.

Stap 4
Smelt chocolade in een glazen schaal boven een pan en giet dit over de repen heen om een coating te vormen. U kunt hiervoor hele donkere chocolade gebruiken om zo min mogelijk suikers toe te voegen. Dit doet, gecombineerd met een zoete vulling, de smaak ook goed.

Stap 5
Plaats de repen een halfuurtje in de vriezer. Hierna zijn ze klaar om gebruikt te worden. Makkelijk mee te nemen naar het sporten en erg lekker!